2015. november 9., hétfő

SÜTŐTÖK MÉRETVÁLOGATÓ - INGYENES



A múlt heti sütőtök puzzle után most következzen egy méretválogató játék.
Okostojás szereti ide-oda rakosgatni, szétválogatni a dolgokat és én igyekszem lelkesen támogatni ebben, mert az azonosság és különbözőség megértése nagyon fontos. Rengeteg dologgal lehet ilyet játszani, most azonban sütőtök függők lettünk, ezért ezt hívtam segítségül.
A képkártyák szándékosan különbözőek méretükben is, és nem csupán az ábrázolt tök méretében, mert így könnyebb különbséget tenni közöttük, hiszen az eltérő méret szó szerint kézzel fogható :) (Elkészült már a haladó változat is, de azzal még várok, amíg ezt már biztos kézzel megcsinálja.)
Az elkészítéséhez szükséges eszközök:
  • (színes) nyomtató
  • karton és ragasztó vagy
  • laminálógép és fólia
  • olló
Nyomtasd ki a PDF fájlt. Ragaszd kartonra vagy lamináld a lapokat, majd vágd körbe a képkártyákat. És már játszhattok is.
Mi kétféleképpen használtuk:
  • kiválasztottam egy színt - narancssárga - és csak ezt a négy képkártyát tettem elé, majd beszélgettünk róla, hogy a kiválasztott két képkártya közül melyik a kisebb/nagyobb, azután pedig arról, hogy az összes kép kártya közül melyik a legkisebb/legnagyobb
  • az összes képkártyát kiraktuk, majd választottunk egyet és meg kellett keresni az összes ugyanolyan méretű képkártyát - figyelmen kívül hagyva azt, hogy milyen színű az adott tök


PDF fájlt alábbi linkre kattintva tudod letölteni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése